Ishockeykaka åt pappa min!

Hej på er!Lördagen då var det kalasdags igen,denna gång var det min pappa som fyllde och eftersom han gillar ishockey helt massor så passade perfekt med en hockey inspirerad kaka!
 
1x kakbotten 
Gjorde den på en långpanna för att få rätt form!
 
Sen är den fylld med turkiskpeppar och citron!Här kommer receptet:
Räcker till 1 fyllning

4 dl vispgrädde som går att koka
100g krossad turkisk peppar
1 msk majsstärkelse
½ dl socker
250g citronkvarg
 
1.Blanda 2 dl grädde,turkiskpeppar,stärkelse och sockret i en kastrull koka den till krämen tjocknar och alla t.peppar har smält.
2.Kyl ner den rejält först i vattenbad och sedan i kylen
3.Vispa nu resten av grädden
4.Blanda nu den med t.peppar blandningen och kolla att den faktiskt är ordentligt nerkyld för annars smälter den.
5.Sedan tillsätter du kvargen
6.Sen är det bara att fylla!
 
Den är spacklad med smörkräm: 115g smör,250g florsocker och 2 msk vatten
Dekoration har jag gjort av sockermassa och marsipan,spelarna är från påskägg som min sambo har samlat på.
 

 

Tipsa/Fråga!

Hej nu har jag en uppgift åt er nu får ni ge tips på vilka recept/bakverk ni vill se mera av här på bloggen?!
Och har ni frågor så fråga vet jag!
 
Ha de bra! :)
 

Chocolate chip cookies med 2 sorters choklad och nötter!

Och här kommer mitt andra recept nämnligen choklad kakor med vitchoklad,mörkchoklad och saltade jordnötter.
 
125g mjukt smör
1dl råsocker
1st ägg
1½ vetemjöl,tog slut men använde speltmjöl och det blev ingen skillnad.
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g vitchoklad
50 g mörkchoklad
1dl nötter
 
1.Rör smör och sockret krämigt
2.Tillsätt ägget
3.Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten
4.Hacka chokladen (båda) grovt och likaså nötterna,tillsätt dem och rör bara ett par varv runt så det blandas lite "slarvigt"
5.Forma smeten till en rulla som du lindar runt i plast folie och frys den sedan i 30 min
6.Efter det skär du ca 1cm tjocka skivor och lägger på en plåt med bakpapper.
7.Grädda dem i 180C varm ugn i 10 min
8.Låt dem svalna ordentligt innan du serverar dem.
 
Källa
 
MUMS!
 

Morotslimpa med frömix!

Hej på er tänker ladda upp 2st recept här på bloggen som jag höll på och pysslade med igår.Gjorde först denna en jätte härligt goda och saftiga morotslimpan med frön innuti och den har en riktigt fin höstfärg!
Här kommer receptet:
 
25g jäst
3½ dl ljummen mjölk (37C)
½ dl rapsolja
1½ tsk salt
1 msk frö mix
1 morot (fin riven)
2dl vetemjöl
7-9 dl rågsikt,dock böt jag ut det till grahamjöl istället och det räckte med 5 dl.
 
1.Smula jästen i en bunke och häll över ljummen mjölk
2.Tillsätt oljan,salt,frön och moroten
3.Tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel
4.Tillsätt mjölet lite i taget tills smeten har blivit smidig.
5.Nu skall den jäsas i 30 min
6.Sen bakar du ut den på mjölat bord och formar den till en limpa som du sen placerar i en smord "limpform"
7.Låt den nu jäsa 45-60 och du kan färdigt lägga på ugnen till 250C
8.Efter det tar du och sätter in den i ugnen sänker omedelbart temperaturen till 225C så får den sen gräddas i 20-25min
9.När den är klar tryck ut den på ett galler och linda in den i en handuk!
 
 
Receptet är inspirerat från tidningen hembakat nr 5/2013
 
Enjoy!
 
 
 

Sminktårta åt syster!

Hej igen en vecka sen senast!Idag har vi varit och firat min syster som fyllde 13 år igår.GRATTIS!Och hon hade önskat sig en "sminktårta" med jordgubbskvarg och vitchokladsmousse vilket det också blev.
 
Receptet till bottnet hittar ni här
 

Fyllning1=Jordgubbskvarg(räcker till 1 lager)
 
Vispade 2dl grädde som jag sedan blandade med 1burk 250g vaniljkvarg och 200g naturellkvarg,sen rörde jag i frysta jordgubbar(så mycket som man vill ha) och satte i socker och vaniljsocker enligt smak.
 
Fyllning2=Vitchokladmousse
Hittade på nätet ett recept på denna mousse som är så urenkel!
 
Jag smälte 150g choklad i micron och under tiden vispade jag grädde,sedan blandade jag chokladen med 100g philadelphia och tillsist vände jag ner grädde.
 
Spacklade med smörkräm:
120g mjukt smör ---> vispas
270g florsocker ---> tillsätt det med smöret lite i taget
2tsk kokande vatten -->Tillsätt
vaniljessens --->tillsätt enligt smak
 
Hade kakan och stå övernatten så den var extra saftig idag när vi åt den.
 
Dekorationerna är gjorde av både sockermassa och marsipan,på sidorna har jag smält vitchoklad och gjort dekorationer av det.Ljusgrejjen köpte jag i somras från tiger!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cupcakes till syster!

Hej igen här kommer ett recept på mina cupcakes jag gjorde på lördagen åt min syster som skulle ha tjejkväll.Blev med vitchokladbitar och hallon frosting!
 
Recept:
40g smör
2ägg
1dl socker
1½dl mjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
3/4dl mjölk
100g vit choklad
 
1.Smält smöret
2.Vispa ägg+ socker pösigt och vitt
3.Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten
4.Häll i mjölk och smör
5.Skär chokladen i grova bitar och häll dem i smeten rör inte för mycket
6.Fördela smeten i 10 cupcakes formar och grädda dem i 175C varm ugn i 15-20 min
 
 
 
 
Frostingen/Glasyren är gjord av färskost(naturell),300g florsocker,25g smör och 3msk hallonsylt.
 
Visst är det enkelt?
 

Gräddtårta åt morfar!

Hejsan.En stund sen senast har faktiskt inte bakat på länge men i början på denna vecka så fyllde min morfar år och jag gjorde en gräddtårta med mangofyllning!
 
Receptet:
 
1x tårtbotten/svamptårta som ni hittar här
 
Fyllning - räcker till två lager till 1 kaka:
1 burk(425g) konserverad mango (man kunde öka en aning,smakade inte så mycket mango i min mun)
200g citronkvarg
200g naturell färskost
5 gelatinblad
2dl grädde
 
1.Mixa mango till pure med en stavmixer och fördela det på hälften,sätt ena halva satsen i en kastrull och andra i en bunke
2.Blanda osten och kvargen med puren i bunken
3.Blötlägg gelatinbladen
4.Hetta upp puren i kastrullen,tillsätt gelatinbladen och smält dem
5.Rör ner det i ost/kvarg smeten
6.Vispa grädde och vänd ner den till allra sist.
7.Fyll kakan och låt stelna helst under natten.(själv hade jag brottom så den hann faktiskt stelna på 2 timmar i kylen)
 
-Vispade 1,5dl grädde och satte till ½dl kvarg och lite vaniljsocker som jag sedan spacklade kakan med.Ville inte har den så mäktig så därför fick den gå sådär utan marispan
 
Dekoration: så använde jag hallon,kvarggrädde,½ persika skärd i halva skivor och riven vit/mörk choklad
 
 
 
 
 
 
 

Tårtbotten/svampkaka!

Här kommer receptet jag använder när jag behöver ett botten till en kaka väldigt enkelt är det och på det här viset har jag lärt mig göra det.Googlade runt lite och kom fram till att det är många som gör på detta vis värför?joo ni ska få se det är världens enklaste recept!
 
Till en form med löstagbara kanter 26 diameter stor:
 
1.Knäck 5 st ägg i ett glas
2.Häll lika mycket socker i ett annat glas
3.Häll lika mycket mjölk i ett tredje glas
4.Blanda 2 tsk bakpulver i glaset med mjölet
5.Vispa ägg+socker till en fluffig smet
6.Rör sakta ner mjölet i smeten
7.Häll smeten i en smörd och bröad form
8.Grädda i 175c varm ugn i 30min
 
 
Färdigt!Bara att låta den svalna ordentligt och sen skära och fylla :)
 

Mitt namn är Cecilia och är en finlandsvensk tjej.Här på min blogg får ni ta del av min stora passion nämligen bakning!Här bakas allt från små praliner till stora maffiga tårtor,sött som salt! Hoppas ni hittar inspiration och en massa goda recept! Något du undrar kontakta då: [email protected]