Mango och avokado smoothie

Hej på er!Vet att de ät många som kör på hälsosamma metoder och träning nu under början av året för att komma iform till sommaren!Själv gör jag massor med olika smoothies för att dom är så gooda och jätte enkla att göra speciellt under morgonen när man är sådär halv-vaken!
 
Men gjorde nyss en smoothie med avokado och honungsmelon och mums så det är gott!
 
Till 2 STORA glas:
 
ca ½ honungsmelon (200g)
1 avokado
3dl fettfri yoghurt
½ dl apelsinsaft
några droppar citronsaft
 
*Ansa och skär melonen i skivor
*Gröp ur "köttet" ur avokadon
*Blanda allt i en mixer och häll upp i glas!
 
 
 

Min egen skinkpaj!

Hej!Som middag idag gjorde jag skinkpaj och till det en persikasallad!
Här kommer receptet på pajen:
 
Till 1 stor paj
 
Pajbottnet:
100g rumsvarmt smör
2dl mjöl
ev lite vatten
 
-Nyp ihop smöret och mjölet och tillsätt lite vatten om du tycker att den är för stabbig och klibbig!
-Tryck ut den i en smord pajform
 
Fyllning:
300g skinka i strimlor
1/4 purjolök
smör
broccoli,morots bandning
2 tomater
200g creme fraiche
3 dl riven ost
3 st ägg
½dl mjölk
paprikapulver,svartpeppar,oregano och salt
 
1.Hacka purjon och fräs den tillsammans med skinkan i en het panna.Och sprid ut det på pajbottnet
2.Lägg broccoli,morot och tomatskivor ovanpå
3.Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunka och häll det över pajen
4.Grädda i 225C i ca 20 min,låt den stå och "stelna"/"svalna" en stund innan du serverar den
 
 

Godmorgon Smoothie!

Gomorgon på er!Här kommer ett gott recept på min egen morgon smoothie:
 
5dl yoghurt
juice av ½ apelsin
5 färska jordgubbar (går med frysta men ger inte samma smak)
1 banan
 
Mixa allt i en mixer och om du tycker det är surt kan du lägga lite honung i den!
 
 

Tarteletter!

Hej igen!Här har hänt en hel del har nämligen skaffat en hundvalp i fredags Molle heter han och är en riktig sötnöt!Men idag har jag haft lite besök hit hemma så jag blev inspirerad av Leilas vaniljfyllda tarteletter.Så ville pröva på det!
 
Recept:
 
Botten:
150g smör,kallt
4dl vetemjöl
0,5dl florsocker
1 st ägg
 
Gör såhär:
1.Nyp ihop smör,mjöl och florsocker och tillsätt ägget,blanda sedan till en jämn smet.(du kan använda lite vatten om smeten är för tjock och stel.
2.Linda in smeten i plastfolie och låt stå i kylen i 30 min
3.Klä in formarna i aluminium folie och grädda dem i 175C varm ugn i 10 min
4.Ta sedan bort foliet och grädda dem ytterligare 7 min så de får en vacker gyllene färg
5.Låt dem svalna så länge du gör vaniljkrämen
 
(fyllning)Vaniljkräm:
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
6 st äggulor, ekologiska
0.75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
 
Gör såhär:
1.Koka upp mjölken och vaniljstången i en kastrull (frön+stjälken)
2.Vispa socker,ägg,majsstärkelse till en pösig smet
3.Häll mjölken i ägg blandningen och vispa för hand hela tiden
4.Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp tills krämen tjocknar
5.Häll direkt i en blandskål och tillsätt smörklicken och låt svalna en aning innan du fyller pajskalen
6.Dekorera med ex färska bär/frukt själv använde jag kiwi och jordgubbar!
 
 

Tapas till festen!

Gott nytt år vill jag säga här på denna blogg har ju varit en hel del här jul och nyår som har firats och då inte funnits tid att lägga upp en massa recept!Men nu tänker jag lägga upp några recept på olika tapas som vi hade framme igår när vi firade det nya året!
 
Drinkpinnar med luftorkad skinka! 4st
 
8st skivor luftorkad skinka
2 st selleristjälkar
4st grissini
färskost med vitlök
 
1.Dela skinkan och sellerin en gång på längden och bred färskosten på skinkan.
2.Ta en grissini och en bit selleri och tvinna runt skinkan.Kolla att den fastnar fast ordentligt!
 
 
 
1) Jennifers Räksmörgåsar! 4st
4 st skivor limpa
köpt eller hemlagad räkröra
4 st minitomater
dill
 
1.Lägg ca 2 msk räkröra på varje limpskiva dekorera med minitomater och dill!
 
2) Luftorkadskinka på batong! 4 st

4st skivor från en batong
2st tomater
olivolja
4st skivor luftorkad skinka
 
1.Dela tomaterna och kläm ut lite saft på batongbröden,häll några droppar olivolja på
2.Stek i en torr panna så de får en knaprig yta
3.Vik skinkan lite snyggt och fäst den med en tandpetare
 
Mango rågknappar:
Sweet chili rågknappar
1 ask med mango färskost
2-3msk creme fraiche
 
1.Blanda färskosten och creme fraichen
2.Klicka eller sprista lite av blandningen i rågknapparna!
 
Mango Bellini nyårsdrink:
100g tärnad mango (fryst)
½ dl socker
1 flaska mousserande vin valde Gancia Asti!
 
1.Mixa mango och socker
2.Häll ca 2msk av blandningen i skumppa glasen och häll på med skumppan.Rör om!

Här på bilden kan ni se drinken och i högra hörnet rågknapparna fick tyvärr ingen bättre bild!
 
Dessutom hade vi också:
Grönsakstavar och dipp
ost,vindruv,tomat stickor
Nachos med salsa
Minipizzor
Tuckex med färskost!
 
Ha det bra!
 
 

Mitt namn är Cecilia och är en finlandsvensk tjej.Här på min blogg får ni ta del av min stora passion nämligen bakning!Här bakas allt från små praliner till stora maffiga tårtor,sött som salt! Hoppas ni hittar inspiration och en massa goda recept! Något du undrar kontakta då: [email protected]