Tarteletter!
Hej igen!Här har hänt en hel del har nämligen skaffat en hundvalp i fredags Molle heter han och är en riktig sötnöt!Men idag har jag haft lite besök hit hemma så jag blev inspirerad av Leilas vaniljfyllda tarteletter.Så ville pröva på det!
Recept:
Botten:
150g smör,kallt
4dl vetemjöl
0,5dl florsocker
1 st ägg
Gör såhär:
1.Nyp ihop smör,mjöl och florsocker och tillsätt ägget,blanda sedan till en jämn smet.(du kan använda lite vatten om smeten är för tjock och stel.
2.Linda in smeten i plastfolie och låt stå i kylen i 30 min
3.Klä in formarna i aluminium folie och grädda dem i 175C varm ugn i 10 min
4.Ta sedan bort foliet och grädda dem ytterligare 7 min så de får en vacker gyllene färg
5.Låt dem svalna så länge du gör vaniljkrämen
(fyllning)Vaniljkräm:
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
6 st äggulor, ekologiska
0.75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
6 st äggulor, ekologiska
0.75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
Gör såhär:
1.Koka upp mjölken och vaniljstången i en kastrull (frön+stjälken)
2.Vispa socker,ägg,majsstärkelse till en pösig smet
3.Häll mjölken i ägg blandningen och vispa för hand hela tiden
4.Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp tills krämen tjocknar
5.Häll direkt i en blandskål och tillsätt smörklicken och låt svalna en aning innan du fyller pajskalen
6.Dekorera med ex färska bär/frukt själv använde jag kiwi och jordgubbar!

Kommentarer
Trackback