Semlor a´la myself
Heej på er igen!Idag har jag varit till butiken och köpt nya hembakat tidningen och blev så insprerad att jag steg upp från soffan och ställde igång till bak.Här kommer iallafall ett semle recept (finns inte i tidningen)
25g jäst
2½dl vatten
1.smula jästen i en bunke,värm vattnet (fingervarmt) och blanda.

2.Tillsätt 3/4 tsk salt,1msk socker och ½dl olja rör om.Sätt sedan i mjöl ca 7dl men lite i taget så du inte sätter för mycket.Jag använde mig av semlemjöl.
3.Låt degen jäsa i 20min

4.Älta degen en aning och dela den sedan i 12 bitar
5.Forma/rulla dem till semlor

6.Låt dem jäsa 20min
7.Vill du?Så skär några snitt med en vass kniv.Pensla dem (ägg,vatten)
8.Och grädda dem i 200C i 15min

Färdigt!
Kommentarer
Trackback