Bullar med smöröga!
Efter semlorna hade jag 25g jäst kvar som jag gjorde några bullar med smöröga av.
Degen:
25g jäst
1½dl mjölk ljummen
3/4 dl socker
½ krm salt
2 ägg
112g smör,rumsvarmt
11-13 dl mjöl
Fyllning:
75g smör,rumsvarmt
3/4 dl florsocker
½msk vaniljsocker
1.Smula ner jästen i en bunke och häll på den ljummna mjölken
2.Tillsätt resten av ingredienserna.Lite i taget av mjölet så att du inte lägger för mycket
3.Låt sedan degen jäsa i 40min
4.Under tiden blanda ihop fyllningens ingredienser och klicka ut 13 klickar på ett fat och frys dem.
5.När degen jäsit färdigt så knådar du den ett varv och rulla till bullar därefter som du sätter i aluminiumformar eller vanliga muffinsformar.
6.Ta ut fyllningen från frysen och tryck int en klicka i varje bulle
7.Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker om du vill!
8.Grädda i 250C varm ugn i 6-9 min!
9.Låt dem svalna på ett galler.

Källa:Hembakat 2013 nr 6
Kommentarer
Trackback