Kolarutor med vitchoklad och frasigt havrebotten
HEJ!Idag har jag hållit på så här hemma bykat,städet,träffat min kompis,gjort lyxbrunch åt sambon och dessutom bakat kolarutor och bröd!Här kommer receptet på kolarutorna som jag inspirerats från hembakat tidningen nr 06
Botten:
75g smält smör
½ dl socker
1½ dl mjöl
2 dl havregryn
½ tsk bakpulver
Kolafyllning:
50g smör
1½ dl sirap
1½ dl grädde (som kan kokas)
Garnering:
175g valfri choklad-själv använde jag vitchoklad
1.Sätt ugnen på 200C
2.Blanda alla ingredienserna till en grynig massa och platta ut i en form(använd en rund form med löstagbara kanter)

3.Grädda den i ugnen i 10 min
4.Börja sedan göra kolafyllningen:Smält smöret,blanda i sirapen och grädden och koka så länge tills du kan göra "kulprovet" för mig tog det ca 15min.

5.Ta ut bottnet då det är färdigt låt det svalna och bred sedan kolafyllningen ovanpå.
6.Låt stelna en aning i kylen.Smält under tiden chokladen i vattenbad.
7.Bred chokladen ovanpå och ställ in den tillbaks i kylen så den får stelna innan du sen skär den i önskade bitar med en vass kniv.NJUT!

Kan inte förklara hur gott det är och det påminner om något annat gott som jag inte kan komma på!
Kommentarer
Trackback