Knäckebröd till julbordet!
Har länge velat testa göra eget knäckebröd eftersom jag är en lite knäckeråtta och älskar knäckebröd!Så när jag fick hem senaste hembakat så fanns det ett recept som jag testade!
1dl vetemjöl
3/4 dl rågmjöl
½ dl havregryn
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpafrön
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ dl olja
2 krm rosmarin (använde torkad)
1 msk sirap
2 dl vatten
1.Blanda alla ingredienser med varann förutom vattnet.Blanda.
2.Koka upp vattnet och lägg blandningen i.
3.Dela degen i 2 delar och kavla ut dem på varsin plåt.Min smet blev rätt lös så jag tog hjälp av lite mjöl till utkavlingen.
4.Grädda dem i 160C varm ugn i 60-70 min men efter att halva tiden gått ta ut dem ur ugnen och sporra eller skär dem i önskade bitar.Lägg dem in i ugnen tillbaks tills du haft dem tillräckligt länge där.
(5. Om du vill kan du strö över lite flingsaltsom garnering.)

Kommentarer
Trackback