Fullkornsbröd med yoghurt!
Imorgon är det ju farsdag värför inte överraska pappa med lite nybakat bröd!?
Här kommer ett recept som är från tidningen hembakat nr1!
Till 2 limpor:
50g jäst
4 dl ljummen mjölk
50g smör smält
2 dl yoghurt
2 tsk salt
4 dl fullkornsvetemjöl
1 dl vetekli
10-11 dl vetemjöl
1.Smula sönder jästbiten och värm mjölken till 37C och blanda i.
2.Tillsätt resten av ingredienserna men lägg lite mjöl i taget.
3.Knåda degen och låt den jäsa i 45min
4.Dela degen i två delar och forma dem till limpor och lägg dem i smörda formar.
5.Nagga dem med en gaffel
6.Låt jäsa ytterligare 40 min.Lägg ugnen på 225C.
7.Grädda brödet i 30 min.

Kommentarer
Trackback