Julgodis!

Ojojoj!Här syns det att man varit borta en stund igen nej men vet ni vad nu blir det att skärpa sig ordentligt!Tänker ivarjefall ge er några recept på jätte mumsiga julgodisar som jag provat på.
 
 
1.Rischoklad
2.Bounty bars från senaste hembakat
3.Nutella fudge från senaste hembakat
4.Wienernougat från senaste hembakat
5.Syns inte på bilden men gjorde även hemlagade dajm och det smakade precis som den du köper i butiken(enligt min smak)
 
Här kommer recepten!
 
Rischoklad
 
50g smör
½ dl socker
2 msk mörksirap
2 msk kakao
½dl kokos
2 dl risflingor
  • Smält smöret och blanda i socker,sirap och kakao
  • Låt det puttra en stund
  • Tillsätt kokos och risflingorna
  • Klicka ut i formar på ett bakplåtspapper och kyl dem sen.
 
Bountybars

50g smält smör
3 dl kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde som kan kokas
 
Garnering: 150g smält choklad och kokos
 
  • Blanda ihop smör,kokos,florsocker,vaniljsocker och grädden i en bunke.
  • Ställ den sedan i kylen för en stund
  • Rulla smeten till fingertjocka längder och lägg dem på ett skärbräde och skär dem i 2-3cm bitar.Lägg dem nu i frysen ca 30min så är det lättare att garnera chokladen på!
  • Sedan är det bara att pensla(som jag gjorde) eller doppa dem i chokladen och strö genast över lite kokos på dem.Låt chokladen stelna i kylen en stund innan du serverar dem!
 
Nutella Fudge

3 dl grädde som kan kokas
1½ dl ljus sirap
1½ dl socker
50g smör
ca 160g nutella
1 krm ättiksprit 12 procent
 
  • Koka grädde,sirap och socker till 124-125C tillsätt smöret och låt det koka i ytterligare 2min
  • Ta bort kastrullen från spisen och rör ner nutellan och ättikan till en jämn smet
  • Lägg ett bakplåtspapper i en ex. ugnsform och bred ut den.
  • Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär och serverar den.
 
Wiener Nougat

200g nougat
100g mjölkchoklad
50g mörkchoklad
100g mandelspån,rostade
 
  • Smält all choklad i vattenbad och blanda i mandelspånen
  • Bred ut massa i en form beklädd med bakplåtspapper och låt den stelna i kylen
 
Fuskdajm

1½ dl socker
82,5g smör
1krm salt
1/4 dl mörk sirap
½ dl hackade nötter
riven mjölkchoklad (marabou är perfekt)
 
  • Blanda socker,smör,salt och sirapen i en tjockbottnad kastrull
  • Koka upp den till 150C under ständig omrörning
  • Häll ut smeten på en välsmord bakplåtspapper och bred ut smeten
  • Strö nätt och jämt ut chokladen och sedan de hackade nötterna ovanpå lått den stelna och bryt sedan till önskade bitar

Det var alla recept jag hade för den här gången,kan dock lova att det kommer att komma mera eftersom det jag älskar mest att göra under jultiderna är just att prova på olika godisrecept!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mitt namn är Cecilia och är en finlandsvensk tjej.Här på min blogg får ni ta del av min stora passion nämligen bakning!Här bakas allt från små praliner till stora maffiga tårtor,sött som salt! Hoppas ni hittar inspiration och en massa goda recept! Något du undrar kontakta då: [email protected]